Der er forskel på glas – Floatglas til erhverv og industri

November 12, 2018

Kært barn har mange navne – og det samme gælder også for glas. Inden for industri findes der rigtig mange forskellige løsninger i glas, og alt efter dit behov er der forskel på hvilken type glas, der er oplagt for dig.

Hos Mirit Glas – Dansk Glasproducent kan du finde alt inden for glas til industri, og uanset om du leder efter floatglas til erhverv og industri, eller om du måske nærmere har brug for glas til lamper, finder du her det, du skal bruge.

Læs med her, hvor vi gennemgår nogle af de forskellige typer af glas, der bruges inden for industri og erhverv.

Kemisk hærdet glas

Bruges som beskyttelsesglas på elektroniske instrumenter såsom smartphones og kameraer, hvor der kræves tynde glas med høj styrke og ridseresistens. Kaldes også for gorillaglas, selvom dette er en speciel vare, der bruges til smartphones.

Hærdet glas med stor brudstyrke

Kaldes også for sikkerhedsglas, og bruges ofte i industri og til virksomheder, der benytter netop sikkerhedsglas. Hærdet glas har større modstandsdygtighed over for temperaturer og tryk, og hvis glasset går i stykker, vil de granulere i små, ufarlige og uskarpe granulater.

Teknisk glas

Er glas med særlige egenskaber. Teknisk glas har enten stor sikkerhedsmæssig betydning, eller også fungerer det som fuldendelsen af et særligt design.

floatglas til erhverv og industri

Skueglas

Bruges til at inspirere og/eller overvåge en proces – det kan eksempelvis være at se igennem en beholder med væske. Skueglas gør det muligt at følge med i en proces, da man kan se ind udefra for på den måde at sikre gasser, mængde, temperatur, farve og så videre.

El-varmeruder

Bruges som løsning, når is eller kondens forstyrrer udsynet. Denne type af glas anvendes ofte i transportindustrien i biler, lastbiler og så videre. Anvendes ofte til toge, skibe og trucks/lastbiler. Varmeruder er elektrisk opvarmede, således at et perfekt udsyn sikres trods omgivende miljø.

Buet glas

Bruges ofte som sideruder i busser, ruder i trucks/lastbiler, entrepenørmaskiner og i byggerier med særlige vinduesløsninger. Glasset bues ved at opvarme det til 600 grader, således at glasset bliver blødt nok til at forme eller presse glasset til den ønskede form.

Safirglas

Er en meget kostbar type af glas. Safirglas bruges, når man skal bruge glas med høje transmissionsegenskaber, som er svært at ridse, og som tåler særligt høje temperaturer. Bruges typisk til skueglas, særlige kameraer, stregkodescannere og til eksklusive ure.